Lasten Laulukaupungin sävellyskilpailun 2017 finalistit on valittu

Salohallissa 10.6.2017 järjestettävään sävellyskilpailun finaaliin valittiin seuraavat laulut:

Einon suku                                                     säv. ja san. Salla Yli-Erkkilä, Sastamala

Hellettä ja hallaa                                                      säv. ja san. Sauli Alipirjelä, Lieto

Jannu kokkaa pannukakkuja                                         säv. ja san. Juha Mäki, Kerava

Jännää meteliä                                                           säv. ja san. Juha Mäki, Kerava

Kapteeni Hui ja kapteeni Hai                                 säv. ja san. Anssi Känsälä, Riihimäki

Kissanristiäiset                                san. Hanna Ekola, Pusula; säv. Kai Jämsä, Helsinki

Kolme pilvinappulaa                                        säv. ja san. Veli-Pekka Lifländer, Hanko

Mörköpörkö,                                               san. Jasmin Michaela ja Johannes Raitjoki;
                                       säv. Jasmin MIchaela, Markus Salo ja Tuomas Anttila, Turku

Naapurin papukaija                   san. Mariina Niittymäki, säv. Heli Ruotsalainen, Pälkäne

Tää on mulle Suomenmaa                      säv. ja san. Hanne ja Risto Kupiainen, Helsinki

Vähän vanha Suomi                              säv. ja san. Minerva ja Kirsti Rasehorn, Kokkola

Ystävyyslaulu                                                    säv. ja san. Merja Ahlgrén, Kyröskoski

Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, lastentarhanopettaja, kuorolainen ja päiväkodinjohtaja Johanna Alm, luokanopettaja ja kuorolainen Pirjo Sinervo, laulua ja viulunsoittoa harrastava koululainen Krista Alm ja Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Raati sai tällä kertaa kuunneltavakseen Suomi –aiheen inspiroimia upeita sanoituksia, voisi sanoa jopa maalauksellisia tunnelmakuvia. Mukana oli hyviä onnittelulauluja ja kielikuvineen hulvattoman hauskoja lauluja ja toisaalta myös ihan pienille lapsille ja kielen opettelemiseen sopivia lauluja. Myös sävellysten tyylilajit olivat moninaiset ja melodiat vaikeusasteiltaan hyvin vaihtelevia. Kun raati arvioi sanoitukset ja sävellykset kokonaisuuksina, toimivuuden ja käytettävyyden sekä lasten Suomen näkökulmasta, tulivat yllämainitut uudet lastenlaulut valituiksi loppukilpailuun

 

 

UUSIEN LASTENLAULUJEN SÄVELLYSKILPAILU 2017

Lasten Laulukaupunki järjestää vuonna 2017 Salossa Lastenlaulufestivaalit jo 27. kerran ja vuoden sävellyskilpailusta tuotetaan 22. Salossa Soi -CD.

Vuosi 2017 on Suomelle suuri juhlavuosi. Sen kunniaksi Lasten Laulukaupungin teemana on Lasten Suomi 100 vuotta.  Lastenmusiikissa on lapsuuden aito arvostaminen olennaista. Lasten Laulukaupungin omana jo perinteisenä toiveena on, että laulujen aiheet ovat lasten maailmasta - ja tällä kertaa myös lasten Suomesta.


Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löytyvät kotisivuiltamme.

www.lastenlaulukaupunki.fi    - sävellyskilpailu - kilpailun säännöt ja ohjeet

 

 

Minä ja Skywalker on vuoden 2016 lastenlaulu

 

Voittajaksi selviytyi Kulttuuritalo Kivassa 10.6. järjestetyssä finaalissa tuomariston yksimielisellä päätöksellä Sauli Alipirjelän sävellys Minä ja Skywalker. Laulun esittivät Eemeli Heiniö ja Pihla Laamanen. Toiseksi tuli Sarianna Tammilehdon sävellys Pelkäätkö pimeää?, jonka esittivät Karoliina Vanne ja Jukka Hänninen ja kolmanneksi Johanna Vuorenmaan Pikkulintu koivussa Aada Pelon tulkitsemana.

 

Tuomariston mielestä vuoden teema Mielikuvita, toteutui upeasti voittajakappaleessa ja se oli myös lauluna sellainen, joka sopii sekä tytöille että pojille. Pelkäätkö pimeää? oli tuomareista jännittävä laulu ja hyvä tarina. Pikkulintu koivussa sai kiitosta siitä, että se oli todellinen lastenlaulu – ja vielä kaunis!

 

Yleisenä palautteena tuomariston puheenjohtaja montessori- ja luokanopettaja Pirjo Sinervo kertoi, että laulut olivat kaikki hyvätasoisia, joista he pyrkivät vielä löytämään lapsille sopivimmat. Laulujen sanoitukset ja tarinat olivat hauskasti erilaisia ja tuomaristolla oli todella haasteellinen tehtävä laittaa ne paremmuusjärjestykseen.

 

Muut tuomariston jäsenet olivat laulava luokanopettaja, ikuinen musiikinopiskelija Liisa Jännäri-Juva, nuorten edustajana musiikkia laajasti harrastava ja mm. viulua soittava Petra Johansson sekä kulttuurijohtaja, muusikko, säveltäjä Mart Jürisalu Virosta.

 

Lasten Laulukaupunki ry kiittää lämpimästi kaikkia kilpailuun osallistuneita.

 

 

Sävellyskilpailun finaalikonsertti kulttuuritalo Kivassa 10.6.2016 klo 18:00

liput 7 €  S-etukortilla 6 €

Sävellyskilpailun 2016 finaali kappaleet:

Aprilliä, Jussi Rasinkangas, Kempele                              san. Jukka Itkonen
Hankala lanka, Juha Mäki, Kerava
Jääkarhut, Kai Jämsä, Helsinki                                      san. Tuula Pere
Kirje kaukaa, Kirsti Rautamo, Vaasa                              san. Vittorio Zanella
Minä ja Skywalker, Sauli Alipirjelä, Lieto
Onko mörkö kaapissa? , Pauli Huttunen, Siilinjärvi
Pelkäätkö pimeää? , Sarianna Tammilehto, Tampere
Perhosen lento, Johanna Vuorenmaa, Karhunkylä, Lapua
Pikkulintu koivussa,Johanna Vuorenmaa, Karhunkylä, Lapua
Saippuakuplat, Eeva Lindholm, Ulvila                             san. Marjo Pajuranta
Sama voima ku isillä, Jani Kauppinen, Tikkakoski
Tuhatjalkaisen väärä jalka, Make Lentonen, Turku           san. Pirjo Huttunen

Esiraadissa olivat mukana musiikinopettaja Marko Heikura, taiteellinen tuottaja Timo Haanpää, lastentarhanopettaja Jaana Joutsela, luokanopettaja Pirjo Sinervo, opiskelija ja pasunisti Nuutti Johansson, laulua ja pianonsoittoa harrastava koululainen Amelie Lindholm ja Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Raadin ensimmäinen ajatus demojen kuuntelun jälkeen oli, että erittäin laadukasta lastenmusiikkia oli saatu kuulla ja kokonaisuudesta jäi erinomaisen hyvä mieli. Aiemminkin mukana olleet raatilaiset kehuivat vilpittömästi tämän vuoden tasoa myös entistä kovemmaksi. Hauskoja, mukaansatempaavia tarinoita olivat lauluntekijät lapsille tehneet ja tekstit olivat todella tasokkaita. Lauluissa oli paljon loistavasti toimivia uusia ideoita.

Näistä sävellyksistä löytyi raadin pisteytyksessä helposti jopa kahden CD:n verran lauluja, jotka olisivat heti päässeet jatkoon. Muutama laulu erottui kärjeksi, mutta erittäin tasaisesta ja laajasta hyvien laulujen joukosta olikin tosi vaikeaa valita loput finalistit. Lopullinen ratkaisu oli kuitenkin esiraadin yksimielinen päätös.


 

 

UUSIEN LASTENLAULUJEN SÄVELLYSKILPAILU 2016

Lasten Laulukaupunki järjestää vuonna 2016 Salosa Lastenlaulufestivaalit jo 26. kerran ja vuoden sävellyskilpailusta tuotetaan 21. Salossa Soi -CD.

"Polven korkeudelta näkee kauas", totesi taannoin eräs lapsia jalasten maailmaa aidosti ymmärtävä ja vilpittömästi arvostava ajattelija. Ja näinhän se on - lapset tutkivat innokkaasti maailmaa kaikilla aisteillaan ja siksi heillä on paljon kerrottavaa - ja yleensä myös paljon kysyttävää. Lastenmusiikin tekemisessä juuri kuulijan aito arvostaminen onkin aivan olennaista. Lasten Laulukaupungin omana jo perinteisenä toiveena on, että laulujen aiheet ovat lasten maailmasta. Tänä vuonna haluamme kuulla lasten mielipiteitä kilpiluun osallistuvista lauluista jo esiraativaiheessa ja siksi loppukilpailijoita valitsemassa tulee istumaan myös lapsia.
 Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löytyvät kotisivuiltamme

www.lastenlaulukaupunki.fi    - sävellyskilpailu - kilpailun säännöt ja ohjeet

 

Vuoden 2015 Uusi Lastenlaulu on Herra Hai  (5.6.2015)

Marja Ahlsvedin säveltämä ja sanoittama laulu Herra Hai voitti sävellyskilpailun. Toiseksi tuli Janne Nyyssösen säveltämä ja sanoittama laulu Jaa että mitenkäkö kävi. Kolmannelle sijalle ylsi Tero Pajusen säveltämä ja sanoittama laulu Vaikka kuinka monta kissaa. Yleisön suosikki oli Johanna Vuorenmaan ja Markku Keski-Mäenpään Kolme maalaiskissaa.

 

 

 

 

© 2017 Lasten Laulukaupunki ry
Toteutus: Mainoset